Китайський народ не залякати атомною бомбою. Мао Цзедун

28 січня 1955

Китай і Фінляндія є дружніми країнами. Наші відносини засновуються на П’ятьох принципах мирного співіснування.

Китай і Фінляндія ніколи не вступали в конфлікт. У минулому лише Британія, Франція, Німеччина, царська Росія, Італія, Австро-Угорська імперія та Голландія були серед європейських країн, що прибували здалеку, аби здійснювати агресію проти Китаю, як-от під час вторгнення англо-французьких сил чи Альянсу восьми держав, включно зі Сполученими Штатами й Японією. Шістнадцять держав, серед яких Туреччина та Люксембург, брали участь в агресії проти Кореї. Ці нападники називали себе поборниками миру, водночас клеймили Корею та Китай ярмом агресора.

Сьогодні небезпека світової війни та погрози в сторону Китая надходять переважно від “яструбів” із США. Вони вже захопили наш Тайвань і Тайванську протоку та придивляються до перспектив ядерної війни. Ми маємо два принципа. По-перше, ми не хочемо війни; по-друге, ми рішуче відбиватимемося, якщо будь-хто спробує нас захопити. Цього ми навчаємо членів Комуністичної партії та цілу націю. Китайський народ не залякати ядерним шантажем. Наша країна має населення в 600 мільйонів і площу 9,600,000 квадратних кілометрів. Сполучені Штати не можуть винищити китайську націю своєю малою купкою атомних бомб. Навіть якби вони були настільки потужними, що при бомбардуванні Китаю залишили би діру крізь усю Землю, чи взагалі підірвали її, це нічого би не значило для Всесвіту як такого, одначе й могло би бути вагомою подією для Сонячної системи.

У нас є вислів: “Пшоно плюс гвинтівки”. У випадку Сполучених Штатів маємо “літаки плюс атомна бомба”. Утім, якщо США зі своїми “літаками плюс атомна бомба” націляться запустити загарбницьку війну проти Китаю, то останній зі своїм “пшоном плюс гвинтівки” обов’язково вийде переможцем. Люди цілого світу нас підтримають. Унаслідок Першої світової війни цар, поміщики та капіталісти були викорінені з Росії; унаслідок Другої світової війни Чан Кайші та поміщики були скинуті в Китаї й у низці східноєвропейських держав, а деякі країни Азії висвободжені. Щойно Сполучені Штати розпочнуть третю світову війну, яка триватиме нехай вісім чи десять років, результатом буде знищення правлячих класів США, Британії й інших країн-співучасниць і перетворення більшої частини світу в держави, очолювані комуністичними партіями. Світові війни не закінчуються на користь “яструбів”, а на користь комуністичних партій та революційного народу всіх країв. Якщо провокатори наважуться влаштувати війну, то нехай не звинувачують нас у підготовці революції чи участі в “підривній діяльності”, про що вони завжди продовжують волати. Якщо вони утримаються від війни, то трішки довше протягнуть на цій землі. Чимскоріш війна розпочнеться, тим швидше їх зітруть з лиця Землі. Тоді буде встановлено народну ООН, можливо в Шанхаї чи деінде в Європі, або ж знову в Нью Йорку, за умови що американських “яструбів” викорінено.

Популярні дописи з цього блогу

Ти анархіст(ка)? Відповідь може тебе здивувати! Девід Гребер

Проти книгопоклонництва. Мао Цзедун

Лібертарний марксизм? Денієл Герен